COVID19

Cum se scrie o lucrare de licenta despre coronavirus COVID 19

Odată cu o pandemie care se întâmplă în întreaga lume, mulți studenti si profesori au abordat subiecte referitoare la COVID 19 în referate sau lucrari de licenta si disertatie. Indiferent dacă lucrarea dvs. este pentru economie sau politică, scrierea unei lucrari despre COVID-19 poate fi o provocare.

Acum, s-ar putea să vă gândiți, în ce fel diferă un referat despre o pandemie de un proiect academic tipic? Ei bine, răspunsul este că în multe privințe este în mare măsură similar. Cu toate acestea, diferența cheie este că această pandemie este actuală. Asta înseamnă că poate fi dificil să te bazezi pe cercetări anterioare pentru a-ți demonstra argumentele! Ca rezultat, redactarea lucrarii de licenta despre COVID-19 trebuie să echilibreze teoriile cărturarilor din trecut cu datele foarte actuale (care se schimbă constant).

În această postare, vă vom oferi sfaturile noastre de top despre cum să scrieți un eseu academic despre coronavirus, astfel încât să puteți aborda scrisul cu încredere și să produceți o lucrare excelentă.

Lectura critică este o componentă esențială pentru orice eseu, dar întrebarea este – ce ar trebui să citiți pentru un eseu de coronavirus? Ar putea părea o întrebare prostească, dar alegerile pe care le faceți în timpul procesului de citire pot determina cât de bine vă descurcați pe hârtie. Prin urmare, vă recomandăm pașii următori.
Mai întâi, citiți (și recitiți) solicitarea pe care ați primit-o. Dacă scrieți un eseu excelent, dar nu este la subiect, probabil că veți fi penalizat. Notează cuvintele care explică ceea ce ți se cere – poate referatul îți cere să „analizezi”, „să descrii”, „să listezi” sau să „evaluezi”. Asigurați-vă că aceleași cuvinte apar de fapt în lucrarea dvs.

În al doilea rând, căutați lucruri specifice. Aceasta poate include utilizarea temelor din manualul dvs. sau lecturi suplimentare. Notați aceste lucruri și citiți-le mai întâi. Nu uitați să luați notite in timp ce citiți.

Odată ce ați efectuat lecturile cursului, întrebarea devine: ce tipuri de lecturi externe veți avea nevoie? De obicei, în acest moment, veți rămâne cu ziare / site-uri web și câteva articole științifice (cărțile despre coronavirus probabil că nu au fost încă publicate!). Dacă este un eseu de cercetare, va trebui să vă bazați pe o varietate de surse pe măsură ce lucrați prin acest eseu. Acest lucru s-ar putea să pară diferit de alte scrieri academice în care, de obicei, v-ați concentra doar pe articole sau cărți revizuite de colegi. Cu eseurile de coronavirus, este nevoie de un set mai divers de surse, inclusiv;

Articole de ziar și site-uri web
La fel ca în cazul articolelor academice, nu toate articolele din ziare și / sau site-urile web sunt create egal. Mai mult, este posibil să existe o varietate de statistici diferite, deoarece modul în care țările calculează cazurile de coronavirus, decesele și alte componente ale virusului nu sunt întotdeauna aceleași.

Încercați să alegeți surse care sunt de încredere. Acestea ar putea fi rapoarte făcute de organizații guvernamentale cheie sau chiar de OMS – Organizația Mondială a Sănătății. Dacă citiți un articol și puteți identifica zonele evidente de părtinire, poate fi necesar să găsiți lecturi alternative pentru lucrarea dvs.

Articole si lucrari academice la comanda
S-ar putea să fiți surprinși să descoperiți varietatea articolelor publicate până acum pe COVID-19. Cercetările efectuate au fost destul de extinse, acoperind o gamă largă de subiecte. Prin urmare, atunci când vă pregătiți să scrieți eseul dvs. academic, asigurați-vă că verificați literatura frecvent, deoarece sunt publicate noi publicații tot timpul.

Dacă faceți o căutare și nu puteți găsi nimic în mod specific despre coronavirus, va trebui să vă extindeți căutarea. Gândiți-vă la subiect mai pe larg. Există teorii despre care ați învățat la cursurile pe care le puteți lega la articole academice? Cu siguranță răspunsul trebuie să fie da! Doar pentru că există cercetări limitate pe acest subiect nu înseamnă că ar trebui să evitați toate articolele academice împreună. Bazându-vă exclusiv pe site-uri web sau ziare vă poate duce la un articol părtinitor, care, de obicei, nu este vorba despre un eseu academic.

Planifică-ți lucrarea de licenta
Brainstorming. Să vă faceți timp pentru a vă gândi ideile poate fi primul pas într-un proiect de diploma de succes. Brainstorming-ul nu trebuie să ia mult timp și poate fi realizat în aproximativ 20 de minute dacă ați făcut deja o lectură de fundal pe această temă.
Mai întâi, aflați câte puncte trebuie să identificați. Fiecare punct este probabil echivalent cu un paragraf al lucrării dvs., deci dacă scrieți un eseu de 1500 de cuvinte (și utilizați 300 de cuvinte pentru introducere și concluzie), veți rămâne cu 1200 de cuvinte, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de 5 -6 paragrafe (și 5-6 puncte).

Începeți cu o bucată de hârtie goală. În mijlocul lucrării scrieți întrebarea sau afirmația la care încercați să răspundeți. De acolo, trageți 5 sau 6 linii din centru. La sfârșitul fiecăreia dintre aceste rânduri va fi un punct pe care doriți să îl abordați în eseul dvs. De aici, scrieți orice idei suplimentare pe care le aveți.

S-ar putea să arate dezordonat, dar este OK! Acesta este doar primul pas al procesului și o oportunitate pentru dvs. de a vă pune ideile pe hârtie. Din această dezordine, puteți începe cu ușurință să formați o schiță logică și liniară care va deveni în curând șablonul pentru eseul dvs.

Odată ce ați finalizat brainstorming, următorul pas este să vă puneți ideile într-un format logic. Primul pas în acest proces este de obicei să scrieți o schiță brută a argumentului pe care încercați să îl aduceți. Procedând astfel, puteți vedea cum paragrafele dvs. ulterioare abordează acest subiect (și dacă nu abordează subiectul, acum este momentul să schimbați acest lucru!).

Odată ce ai o declarație de poziție / argument / teză, creează spațiu pentru paragrafele corpului tău, dar numerotând fiecare secțiune. Apoi, scrieți o schiță brută a propoziției subiect care credeți că se va potrivi bine în acea secțiune. După ce ați făcut acest lucru, trageți în sus articolele, datele și alte rapoarte ale coronavirusului pe care le-ați citit. Determinați unde fiecare se va potrivi cel mai bine în lucrarea dvs. (și excludeți-le pe cele care nu se potrivesc bine). Puneți o citare a documentului în fiecare secțiune de paragraf (acest lucru va facilita construirea listei de referință la sfârșit).

Odată ce fiecare paragraf este organizat, verificați din nou pentru a vă asigura că toate sunt încă pe drumul cel bun pentru a aborda teza principală. În acest moment sunteți gata să scrieți un eseu referat sau o lucrare de licenta COVID-19 excelent și bine organizat!