CITAREA UNEI LICENTE: SFATURI ȘI TRUCURI

Chiar dacă poți învăța rapid cum să citești teza de masterat, nu înseamnă că vei fi un as. Încă poți face greșeli. Dacă nu sunteți sigur cum să citați lucrarea de teză, ar trebui să citiți întotdeauna ghidul de stil. Toate stilurile de scriere academică au ghiduri, iar majoritatea sunt informații publice. Aceste ghiduri enumeră toate tipurile de citate pe care le puteți utiliza și cum să le creați.

Când citați o teză de master, trebuie să aveți grijă de unde o obțineți. Este întotdeauna o idee bună să faceți referire la o bază de date sau la un site web.EDU. Sursele dvs. trebuie să fie credibile, deci asigurați-vă că căutați locația originală în care a fost publicată lucrarea.

Dacă citați teza de doctorat și nu știți când a fost publicată, scrieți „nd” unde ar fi anul. Aceasta este o prescurtare pentru „fără dată” și indică faptul că nu ați putut găsi anul publicării lucrării.

Majoritatea studenților nu înțeleg cu adevărat de ce este atât de important să învățăm cum să cităm o teză. Aceiași studenți fac greșeala uriașă de a lua informații din surse specifice și de a le folosi în propria lor scriere fără să menționeze sursa nicăieri. Acest lucru ar fi penalizat de orice profesor – destul de dur. Iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le aveți în vedere:

  • Știind cum să citești teza cuiva este importantă, deoarece oferă credit persoanelor care au lucrat la obținerea informațiilor de care ai nevoie. Este corect să le acordați credit, nu sunteți de acord?
  • Dacă nu citați sursele dvs., veți avea loc sancțiuni severe. Rețineți că copierea ceva dintr-o sursă constituie plagiat. Puteți evita ca teza dvs. să fie respinsă dacă vă citați sursele.
  • Toate școlile vă solicită să vă listați sursele undeva în lucrarea academică. Multe școli au cerințe specifice, cum ar fi un număr minim de referințe. Nu vă faceți griji, nu este dificil să învățați să citați teza de doctorat.
  • Citarea surselor dvs. permite oamenilor care vă citesc lucrarea să localizeze rapid tezele sau disertațiile. Este posibil ca aceste persoane să aibă nevoie de informații suplimentare; informații care nu sunt incluse în lucrarea dvs.
  • Conducătorul sau comisia de teză poate dori să vă verifice lucrările. Fără surse adecvate, acest lucru ar fi imposibil. După cum vă puteți imagina, profesorii dvs. nu vor aprecia lipsa de referințe.

CUM SE CITEAZĂ O LUCRARE DE MASTER: UN SCURT GHID

OK, deci cum citați o teză? Trebuie să știți ceva? Da, adevărul este că a cita lucrările altor oameni este un proces foarte specific. Fiecare stil academic (MLA, APA, Chicago etc.) are propriul format. Doriți să știți cum să citați o teză de doctorat în format APA? Iată cum ar arăta o astfel de citație: