Ați oprit lucrarea de licenta /masterat?

Chiar și cei mai devotați cărturari au lovit în cele din urmă un obstacol la un moment dat sau uneori – uneori în momentele mai puțin convenabile. Dacă întâmpinați probleme la începutul tezei de masterat, probabil că nu vă simțiți deloc frustrat. Dar nici nu ești singur. Noroc pentru tine, am adunat câteva sfaturi și trucuri încercate și adevărate pentru a coborî și a alerga în direcția corectă.1. Angajați-vă să alegeți subiectul potrivit

Alegerea unui subiect pentru teza de master este orice altceva decât un proces arbitrar. La urma urmei, vei fi blocat cu el pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, dacă sunteți ca majoritatea studenților la masterat, probabil că sunteți la școala absolventă, deoarece aveți un interes pentru o anumită zonă sau subiect. Procesul dvs. de brainstorming începe aici.

Scrieți o listă cu toate ideile posibile, primind creativitatea pe tot parcursul procesului. O minte deschisă și o abordare expansivă sunt esențiale: Deși unele idei pot să nu fie fezabile, altele pot conduce în direcții neașteptat de fecunde.

De asemenea, este util să vă țineți cont de obiectivele carierei atunci când vă restrângeți lista de subiecte potențiale. Deși vânătoarea de locuri de muncă s-ar putea simți că este departe de acest moment, va fi aici înainte de a o ști și o teză relevantă vă poate oferi avantajul atunci când o face.

Și, deși procesul de generare a ideilor poate fi unul singur, procesul de selecție nu trebuie să fie. Toată lumea, de la colegii de clasă la consilierul tezei, poate fi o placă de sondare ideală pentru explorarea potențialelor idei.

Un ultim lucru de reținut? Uitați să găsiți subiectul „perfect”. De ce? Pentru că nu există. Nu încă, oricum.2. Scrieți o propunere solidă

Propunerea masterului dvs. prezintă planul pentru finalizarea acestuia. Cu cât propunerea dvs. este mai cuprinzătoare, cu atât mai clar va fi calea dvs. pe parcursul procesului de cercetare și scriere. Investirea unui timp inadecvat în propunerea dvs., între timp, nu numai că va interfera cu progresul dvs., dar poate duce, de asemenea, la complicații atunci când apare momentul pentru examinarea comitetului.

Dacă încă nu sunteți sigur cu privire la subiectul dvs., efectuarea unei analize a subiectului vă poate ajuta. O versiune simplificată a unei propuneri, o analiză a subiectului vă poate ajuta să „testați” un subiect pentru a determina dacă este demn înainte de a vă aventura prea mult pe cale. Acest pas include identificarea ipotezei sau întrebării; evaluarea importanței subiectului; evaluarea semnificației lucrărilor anterioare pe subiect; determinarea metodologiei sau abordării planificate; și prezicerea posibilelor rezultate împreună cu semnificația lor.

Nu vă limitați la o singură analiză de subiect. Explorarea mai multor direcții diferite vă poate ajuta să vă perfecționați pe cel mai bun subiect, care poate fi apoi construit într-o propunere puternică.3. Nu subestimați rolul consilierului dvs.

Cei mai buni consilieri studenți de master sunt implicați în procesul de cercetare de la începuturile sale până la finalizare. Deși rolul poate avea un caracter de supraveghere, acesta poate fi, de asemenea, destul de activ. Alegerea unui consilier care este interesat de subiectul dvs. și care are expertiză în domeniu este esențială. La urma urmei, consilierii care au o miză în munca dvs. sunt mult mai predispuși să ofere cele mai utile îndrumări și ajutor.

În plus față de intervievarea potențialilor consilieri, acordați timp să discutați cu consilierii lor, care pot oferi informații neprețuite pentru a determina totul, de la cât de disponibil este un anumit consilier până la ce fel de feedback va fi oferit. Alte întrebări de pus pot fi legate de stilul de management, abilitățile de facilitare, atmosfera de lucru, așteptările și timpul mediu pe care îl recomandă pentru a termina sub un anumit consilier.

De asemenea, este esențial să ne amintim că consilierii au angajamente proprii. Asigurându-vă că așteptările dvs. reciproce sunt aliniate în prealabil, puteți economisi dureri de cap și dureri de cap.4. Începeți să scrieți și să urmăriți

În timp ce procesul de scriere al fiecărei persoane este diferit, toate lucrările de masterat împărtășesc cel puțin un lucru în comun: scrierea trebuie să înceapă de undeva. Începând cu sesiunile inițiale de brainstorming, mențineți un caiet de cercetare menit să colecteze toate ideile, sursele, observațiile și impresiile și problemele într-o singură locație centrală.

Din nou, cu cât sunteți mai aprofundat, cu atât va fi mai valoros acest caiet – nu numai ca resursă, ci ca înregistrare și referință. În timp ce vă va servi drept un element de bază pe tot parcursul procesului de redactare a tezei, caietul de teză va fi deosebit de util atunci când vă pregătiți bibliografia.5. Stabiliți obiectivele și recompensați-vă

Odată ce îți alegi subiectul și începi să scrii, teza ta poate deveni cuprinzătoare. Și, deși impulsul este bun, poate duce și la epuizare.

Mulți scriitori consideră că stabilirea unui program – atât pentru pornire, cât și pentru oprire! – este o modalitate utilă de a stimula productivitatea în timp ce vă construiți simultan în timp liber. Oprirea la intervale regulate de odihnă și reîncărcare este o parte importantă a procesului de redactare a tezei, la fel ca stabilirea obiectivelor. La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, cu cât obiectivele tale sunt mai realiste și mai ușor de gestionat, cu atât este mai probabil să le atingi. Da, veți fi mult mai departe în acest proces, dar veți obține, de asemenea, un impuls mental benefic de fiecare dată când atingeți o altă etapă și treceți mai departe.

În timp ce scrierea unei teze nu necesită o cantitate mică de timp și energie și vor exista invariabil obstacole pe parcurs, aceste cinci sfaturi vă pot ajuta să navigați în provocări și să vă bucurați de o cale optimizată spre succesul scrierii tezei.