Aveți nevoie de sprijin academic profesional?

Colegiul vă poate învăța multe, dar nu există o clasă dedicată structurării lucrărilor. Se așteaptă ca studentul să își descopere propria strategie de clasificare a informațiilor și să învețe să le furnizeze într-un mod clar și semnificativ. Prin urmare, structura tezei dvs. este unul dintre testele cu care veți face față. Dacă înțelegeți bine, scrierea acestei lucrări va fi o bucată de cretă.

Timpul petrecut gândindu-vă și planificând modul în care vă veți structura teza este timpul bine petrecut. Începeți să organizați materialul pe care l-ați scris deja în dosare referitoare la fiecare capitol. Următoarele tehnici vă pot ajuta să decideți asupra unei structuri.

Discutați structura cu un coleg, explicând-o ca pe o poveste continuă pe care încercați să o scrieți
Folosiți tehnici vizuale precum maparea minții
Creați un storyboard pentru teza dvs. Aceasta spune „povestea” tezei într-un număr mic de panouri care amestecă text și imagini
Sortați cărțile index cu ideile cheie într-o structură coerentă
Utilizați note post-it cu idei cheie pe o tablă albă pentru a face conexiuni cu linii și culori.
Analiza tezelor existente este un bun punct de plecare pentru a vă face o idee despre structurile tipice din domeniul dvs. Tezele vor conține de obicei majoritatea sau toate următoarele secțiuni:

Cum se structurează o teză
Cerințele academice pentru redactarea tezei se îmbunătățesc constant și îi fac pe studenți să lucreze din ce în ce mai mult la formatare și aranjarea conținutului . În funcție de unitatea de învățământ, domeniu și tipul de cercetare, elementele tezei dvs. pot varia. Cu toate acestea, există un set de secțiuni pe care trebuie să le cunoașteți pe de rost dacă scrieți o lucrare academică, nu numai o teză sau o disertație.

Abstract
Știți că rezumatul dvs. este bun dacă nu conține mai mult de două sute de cuvinte, fără numere, referințe și abrevieri. Este o bucată de text care vinde lucrarea dvs. publicului, atrage atenția și, în același timp, nu lasă cititorului cu prea multe întrebări fără răspuns.

Dacă lucrarea dvs. acoperă mult, împărțiți rezumatul în două paragrafe, însă nu ar trebui să conțină mai multe. Asigurați-vă că rezumatul dvs. nu se transformă în introducerea tezei .

Introducere
Regula de aur a scrierii unei introduceri eficiente este să o faci până la urmă. Numai după ce terminați toate secțiunile și cunoașteți tot conținutul, puteți începe să lucrați la introducere. Este una dintre secțiunile de deschidere ale lucrării, în cazul în care contrazice conținutul sau reprezintă unele informații greșite despre acesta, munca dvs. este compromisă. Așadar, fiți atenți la detalii atunci când vă ocupați de introducere. Selectați cu atenție propoziția pentru fiecare paragraf, faceți-o ușor de citit și informativă.

Deoarece cercetarea nu este o lucrare artistică, nu puteți pune o întrebare retorică în introducerea dvs. și să păstrați suspansul până la secțiunea de concluzii.

Revizuire de literatura
Fiecare bucată de text, idee, citat ar trebui să fie citată corect în lucrarea dvs. În funcție de stilul de formatare care vi se oferă (MLA, APA etc.), citatele vor arăta diferit. Deci, sursele la care faceți referire în text, precum și argumentele pe care le-ați folosit pentru a susține afirmațiile personale trebuie să fie afișate în revizuirea literaturii și citate în text. Este probabil una dintre cele mai descurajante sarcini atunci când vine vorba de redactarea tezei. Cu toate acestea, dacă tratați acest lucru neglijent, hârtia poate fi periclitată de plagiat.

Metode
Ați folosit instrumente speciale? Au existat obstacole în calea ta de a colecta datele? Toate instrumentele și echipamentele sunt prezentate în această secțiune. Din citire, publicul ar trebui să înțeleagă că ați făcut tot posibilul să aplicați cât mai multe resurse pentru a studia subiectul în profunzime.

Rezultate
Această secțiune conține observațiile dvs., rezultatele analizei sondajului și orice alte explicații pe care le puteți oferi. Este o secțiune care prezintă rezultate, dar nu este o concluzie. Deci, ia în considerare diferența dintre cele două. Nu rezumă întreaga hârtie.

Discuţie
În secțiunea de discuții, ar trebui să acordați prioritate tuturor observațiilor și interpretărilor pe care le-ați făcut și să le asociați cu întrebările de cercetare. Arătați legătura logică dintre interpretarea pe care o furnizați și relevanța acesteia pentru întrebările de cercetare. Scopul tău final este de a convinge cititorul că descoperirile tale satisfac ipoteza.

Concluzie
În etapa concluziilor, scrieți descoperirile esențiale pe care le-ați făcut hârtia, evitați să repetați din nou întregul proces. Doriți să arătați cititorului cum a fost atins obiectivul dvs. general cu pași mici. Subliniați importanța lucrării dvs. pentru studii viitoare.

Preferințe de scriere
Oamenii au preferințe diferite în ceea ce privește scrisul. Gândiți-vă la abordarea care va funcționa cel mai bine pentru dvs. De exemplu, aici sunt două exemple de preferințe de scriere.

Scriitorii de planificare tind să aibă o abordare extrem de structurată a scrisului și dacă aceasta este abordarea dvs., puteți găsi următoarele sfaturi utile.

Sub fiecare capitol, definiți o serie de secțiuni
Împărțiți-le în subsecțiuni și continuați să le descompuneți până când ajungeți aproape la nivelul paragrafului
Acum puteți lucra metodic prin acest set de secțiuni scurte
Verificați secțiunile sau capitolele completate care sunt de acord cu planul dvs.
Scriitorii generativi preferă să pună ideile pe hârtie și apoi să le organizeze după aceea. Dacă această abordare vi se potrivește, încercați următoarea abordare.

Alegeți un capitol și începeți să tastați
Apoi, trebuie să faceți niște lucrări pentru a impune o structură
Rezumați fiecare paragraf ca un punct
Utilizați acest rezumat pentru a obține o imagine de ansamblu asupra structurii
Reordonați scrierea și întăriți structura adăugând subtitluri și revizuind ceea ce ați scris pentru a clarifica argumentul
Revizuirea structurii dvs.
Pe măsură ce cercetarea și scrierea dvs. se vor dezvolta, veți dori să vă revizuiți și să vă refaceți structura. Încercați să revizuiți acest lucru în mod regulat și să modificați planurile pentru capitolele viitoare, pe măsură ce deveniți mai conștienți de ceea ce trebuie să conțină teza.

În concluzie
Se pare că cerințele academice oferă cerințe stricte pentru structura tezei și este evident că introducerea merge la început și concluzia la final. Prin structura tezei se înțelege conținutul și dispunerea ideilor din fiecare secțiune. Mai mult decât atât, pregătește-te să nu-l înțelegi de la prima dată, deoarece este greu de prevăzut cum se va dovedi cercetarea. Dacă vă luptați pentru a vă structura ideile, încercați să consultați un teză expert în legătură cu tema dvs. Veți fi surprins cât de mult timp și efort vă poate salva.