Cum se citează o licentaă / disertație în Chicago și Turabian

Scrierea de disertație este una dintre condițiile prealabile pentru obținerea unei diplome și obținerea unei diplome academice. Pentru a furniza un proiect câștigător, trebuie să petreceți mult timp citind ghiduri, cercetând diferite subiecte ale tezei și lucrând cu lista nesfârșită a literaturii. Regulile stricte de formatare creează un obstacol suplimentar în calea producerii unei lucrări de tip A. Prin urmare, mulți studenți consideră că scrierea și formatarea disertației sunt ceva uriaș și înfricoșător. Deci, cum să citez o teză Chicago? Să ne îndreptăm toate acestea.

Dacă înțelegeți specificațiile de bază și capcanele atribuirii, devine o sarcină ușoară de realizat. Nu aveți timp să citiți toate aceste manuale și ghiduri? Nu trebuie să. În această postare, am adunat toate informațiile esențiale despre citarea unei teze sau disertații în stil Chicago și Turabian.

Aveți probleme cu o disertație?
Nu știu cum să formatați citate în lucrarea dvs.? Aveți probleme cu redactarea unei pagini de referință? Aveți nevoie de un expert în fixarea disertației? Aduceți scriitorii noștri profesioniști în sarcină. Vă vom lustrui munca și o vom face să strălucească.
Importanța citării adecvate într-o licenta / disertație
Scrierea disertației merge mână în mână cu cercetarea, colectarea și analiza datelor. Pentru a demonstra relevanța declarației dvs., este necesar să o faceți dovedită și susținută de un expert independent. Aici citările servesc scopului. O teză formatată corespunzător arată profesional și cu greu va fi slab notată.

Iată câteva alte motive pentru a avea grijă de citarea corectă în proiectul dvs. academic final:

Demonstrați că ați făcut o lucrare de cercetare aprofundată;
Acordați credit altor experți / scriitori / cercetători;
Rezolvați automat problema plagiatului de text;
Dovediți credibilitatea cuvintelor voastre;
Dovediți și susțineți fiecare afirmație importantă din munca dvs.;
Permiteți unui cititor să investigheze mai profund subiectul urmărindu-vă referințele.
Utilizarea citărilor din surse de încredere este o modalitate bună de a vă susține propriile gânduri și afirmații, fără a provoca îndoială unui cititor. Dovediți-vă argumentele cheie și lăsați comisia să vadă clar importanța investigației și a activității academice.

Teză / disertație care citează specificațiile
Există două sisteme de referință de formatare a stilurilor Turabian și Chicago. Deci, cum să citez o teză Chicago? Alegeți opțiunea care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Note și sistem de bibliografie – Folosind un astfel de sistem în textul dvs., trebuie să legați o citație la o notă de subsol / notă finală. Conform liniilor directoare ale ediției a 16-a, ar trebui să listați alfabetic sursele din secțiunea Lucrări citate sau Bibliografie la sfârșitul lucrării;
Sistem de citare în text – Sistemul presupune să scrieți referințe (cu numele autorului, anul publicării operei și numărul paginii) pe măsură ce citați o lucrare externă. La sfârșitul manuscrisului, trebuie să furnizați o listă de referință cu toate sursele în ordine alfabetică.
Indiferent de sistemul pe care îl selectați, asigurați-vă că respectați toate regulile din acest manual de la Chicago în documentul dvs.

Note de subsol și note de final
Pentru a cita surse și / sau a furniza comentarii relevante într-un mod adecvat, trebuie să utilizați note de subsol. Includeți o notă de subsol de fiecare dată când menționați o sursă, indiferent dacă îl citați direct pe autor sau doar parafrazați formularea. Acestea ar trebui adăugate la sfârșitul fiecărei pagini în care faceți referire la o sursă, în timp ce notele de final trebuie listate la sfârșitul întregului document sau capitol. Plasați numerele notei la sfârșitul propoziției (sau o clauză) la care se referă.

Numerele de note ar trebui să înceapă cu „1” și să urmeze consecutiv pe tot parcursul disertației. În text, numerele notelor de subsol sunt superscriptate, în timp ce numerele de dimensiuni complete sunt utilizate pentru notele finale. Acesta din urmă ar trebui să fie urmat de un punct și să includă informații despre intrarea sursă (în mod specific – un nume complet al unui autor, o formă scurtată a titlului (aprox. 4 cuvinte) și numere de pagină).

Vedeți exemplele de mai jos pentru a formata corect nota de subsol, nota finală și intrarea bibliografică. Puteți să le utilizați ca șablon la care să faceți referire.